Sihanoukville!!

Tjeeenare folket! Tina vid tangenterna.. just nu befinner vi oss i underbara Sihanoukville och anlande hit i sondags morse med buss fran Siem reap, ca 12 timmar! Resan gick anda helt ok, vi bokade en sleepingbus sa den var ratt bekvam! Dock hade jag det olidligt med mina magknip men overlevde!

Vi var framme i Sihanoukville ca kl 06 sa var det dags att leta boende..  vi hade fatt tips om att bo pa monkey republic eller Utopia som skulle vara billigt och fullt av andra backpackers men allt var fullt! Slutade med att varan stackars tuktuk fick kora runt oss lite har och var och tillslut fick vi ett helt ok hotell som ligger kanske 5 minuter fran stranden och nara alla barer och sant, for en valdigt billig slant!

Livet har borta ager, varmt vader, ca 30 grader, stralande sol och nu far vi antligen den sol och bad semestern vi langtat lite efter! Sa i sondags var vi och stekte pa stranden hela dagen och blev lite branda. Pa kvallen sa tankte vi att vi skulle ga och kaka pa stranden. Det var verkligen asmysigt och fint! Men, ett litet men.. det var typ psykiskt pafrestande. Ar sa sjukt mycket tiggare har i stan, som har forlorat armar och ben, eller blivit blinda, av minor, som vi skrev i forra inlagget, som drar sig fram i sanden, runt borden man sitter och ater vid och vill ha pengar. Kom sakert 10 st medans vi satt dar! Har aldrig varit med om dess like. Sa det gor faktiskt lite ont i hjartat att saga nej till dom! Ar sa glad att vi i Sverig inte har landminor!

Efter maten gick vi forbi monkey republic for att se om det var nagot drag! och sjukt nog sa sitter de svenska tjejena som Johanna och Julia motte i Vietnam dar. Sa det blev ett hejdundrandes kalas! Efter monkey republic sa gick vi till en bar som hette JJ’s bar dar det bjod pa dans! Sa det var kul att traffa vara svenska vanner igen!

Dagen darpa, tisdags for vi till en mindre turistig strand som lag ca 10 minuter bort med tuktuk. Dar var det lugnt och skont, och mycket vackert! Mycket mindre folk och framforallt mycket mindre tiggare och forsaljare, sa det blev en riktig slappardag. Med bara sol och bad och volleybollspelning med nagra svenska grabbar! Nar klockan borjade narma sig 4 halv 5 sa vi hejda till vara nyfunna vanner och drog in mot ’stan’ dar det vantade mat! Denna maltid var vi sugen pa nagonting annat nudlar sa det blev pizza och hamburgare som inte satt helt fel! Efter en heldel rundor av kortspel gick vi forbi monkeys igen for att traffa lite folk. dar traffade vi nagra galningar fran nya zeeland som vi sedan foljde med till JJ’s, men val darborta skakade vi av oss dom pga bristfallig kommunication, jag hor ju inte ett ord av den engelskan dom talar! PUH! Kvallen bjod som den forra pa en heldel dans!

Och sa idag sa vagade vi oss tillbaka pa den storsta turiststranden! Jag var ’lite latt’ brand sedan dagen fore sa jag fruktade lite att komma ut i solen men det var bara att bita ihop. Vi la oss ned pa vara solstolar och bestallde in frukost, och sen kom det basta. Dagens forsta dopp! Sa underbart! Man har svettats hela natten i skeden med johanna, sen antligen far man svalka sig! SKONT! Denna dag har ocksa bara bestatt av harligheter, sol och bad! Och sen den storsta hojdpunkten, jag och johanna hyrde vattenskoter! Sa jakla kuuuul! Vi korde som gudar! Detta skall goras om! Stackars jullan som fick kolla pa eftersom hennes cut i fingret inte riktigt har lakt! Men det kommer fler tag!

Annars ikvall har vi testat maten pa monkey republic, vilket som kan sammanfattas om valdigt kryddstark! Efter det var det dags fot bio pa topcat, som vi blev tipsade om att besoka av en svensk kille som jobbade pa en bar har! Det var helt klart en upplevelse, sjukt mysigt! Filmen vi sag var due date som var helt ok! Jag tror faktiskt att detta var den skonaste, alltsa den mest komfortabla biosalongen jag har besokt, har dock ingen bild pa den!! sen maste jag bara saga att i denna biosalong var allt tillatet, alla verkligen plockade fram sina pipor och dar satt vi och gapade, och kande oss lite latt felplacerade!

Resten av denna afton kommer vi nog bara ta det lugnt for i morgon kl 8 blir vi upphamtad for att dra ut pa battur. Denna tur kommer besta av gratis frukost och lunch, besoka tre olika oar for att snorkla, fiska och bara ha det gott! Sa jag tror det kommer bli en stralande dag!

Sedan har vi bestamt oss att pa torsdagseftermiddag drar vi vidare, med buss, till phnom pen for att besoka fler krigsmuseum som vi blivit tipsade om, och forhoppningsvis stota ihop med emelie och mirre! Spannande! Darefter pa fredagskvall blir det flyg till bangkok dar det blir shopping, shopping och enbart shopping, och kanske lite festande!

 

Over and out!

 

Solbranda kramar fran kambodja!

 

P.s. Min mage borjar rehabilitera sig. Var och besokte ett kambodjansk sjukhus, lite latt skeptiskt, men fick i allafall lite hockuspockusmedicin for magen, inte illa! D.s.


HAR KOMMER EN BLANDAD BILDBOMB!! ENYOOOJ!


 

 
tubing, ankor vat, floating village och lite annat gott fran vietnam, laos och kamdoja!!


Kommentarer
Postat av: tessan

Vad härligt ni verkar ha det!! Livet leker? :)

2011-02-01 @ 18:33:28
Postat av: Anonym

Hoppas att det är bättre med Julias finger. Det ser ok ut på bilderna. Blev oroad att det var över hela handen. Har själv skurit mig som ung i fingertoppen då jag jobbade på restaurang. Det kan ta ett tag innan det läker och inte känns stelt och spänt, då man ofta utsätter fingertoppen för stötar osv. Fungerar din kamerasladd förresten Julia? Ni ser ut att ha det bra av bilderna att döma, Sköt om er, Kramar mamma Görel

2011-02-01 @ 20:04:57
Postat av: Anonym

Hoppas att det är bättre med Julias finger. Det ser ok ut på bilderna. Blev oroad att det var över hela handen. Har själv skurit mig som ung i fingertoppen då jag jobbade på restaurang. Det kan ta ett tag innan det läker och inte känns stelt och spänt, då man ofta utsätter fingertoppen för stötar osv. Fungerar din kamerasladd förresten Julia? Ni ser ut att ha det bra av bilderna att döma, Sköt om er, Kramar mamma Görel

2011-02-01 @ 20:05:27
Postat av: Marléne

Hej!

Vilka härliga bilder. Ni verkar ha det hur bra som helst.

Skönt att magen mår bättre, Tina.

Var nu fortsatt rädd om er.Kram/ mamma Marléne

2011-02-02 @ 18:36:47
Postat av: Frida the fabulous

Heeeeej! Hur får man tag i er busfrön? linn har skrivit på facebook tror jag om hur det ser ut för oss. Jag lyckades få två veckor i mars, v 10 och 11. Inte så länge tvyärr men man tar väl vad man får. Men ni är väl i malaysia då typ?

puuuuuuss

2011-02-02 @ 19:00:20
Postat av: Sara & Mamma

Hej på er!



Gud vad härliga bilder ni har lagt ut!

Kan ju bara säga att alla här hemma mår bra!

Ni får ha det bra sen i Bangkok och ta det lugnt och håll i varandra hårt!



Puss och kram / Mamma & Sara & Marie!

2011-02-03 @ 10:39:43
Postat av: linn the fabolous

Tjena brudar!

trenger lite hjälp av er erfarna har ett spörsmål som jag skickat till er på facebook. Hoppas ni kan hjälpa! kraaaaaaaaaaaaaam

2011-02-07 @ 20:37:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0