Phi Phi

Hej alla glada! Har kommer en snabbuppdatering! Och an en gang har vi varit dalig pa uppdatera men det ar darfor det hander sa otroligt mycket hela tiden och prio 1 ar inte att sitta vid datorn!
Vad har hant?
1. Koh Phangan, helt tokiga 3 dagar. Bara en massa fest! Otroligt mycket ungdomar, hela on gar bara ut pa en sak och det ar bara fest fest fest! Vi hade sa otroligt roligt dom dar dagarna! Personligen tyckte jag att sjalva fullmoon kvallen sog. Vi hade en jatte trevlig forfest alla vi tjejer, Kim och vi traffade Bea och hennes ressallskap, vi hade klatt upp oss med farger pa hela kroppen och peruker. Nar vi kom ner till stranden stannade jag i cirka 10 minuter innan jag bestamde mig for att fara. Det var SA SJUUKKKT mycket folk, massa fylla och du kunde inte rora dig. Fyfan vad hemskt! Men dom andra tva dagarna fore var helt underbara!
2. Koi Samui, lite rehab efter nagra hektiska dagar med fest. Lite sol och sedan dykning pa Sail Rock for jag och Julia. Tina lag hemma med en forkylning som fortfarande sitter i och har hoppat pa mig ocksa. Lugn och mysig o, mycket shopping och fin strand!
3. Phi-Phi, partyon! Massa massa folk, vi sprang runt som tokar och letade boende pa denna o, tog flera timmar. Vi ville bara aka en tuk-tuk runt och kolla boende men da visade det sig att on var alldeles for liten for det och det stammer.On ar verkligen pytteliten! Vi bor pa ett trevligt bungalow stalle, nara till stranden. Phi Phi ar dock jakligt dyrt, stranden ar ingenting tycker jag att hurra for alls men vi njuter och tar det lugnt till fullo. Jag onskar bara att vi blir friska nagongang for dykningen har pa phi phi ska tydligen vara helt fantastiskt sa nu haller vi tummarna att vi blir friska innan sondagmorgon da vi kommer aka ivag till Koh-Lanta eller Koh Lipe for att tillbringa vara sista 4 dagar i underbara alskade Thailand, nagon som har forslag? Vilket av stallena?
Battre uppdatering kommer idagarna!Lovar! Vi hors snart!Pussar och kramar fran oss pa fagelon! Puss!

Sag grattis till oss!

Hej Umea, Hej Sverige, Hej alla dar hemma!

Vi har fatt meddelanden fram och tillbaka, vi lever och mar bra. Solen skiner och vi ar brunbranda. Vi befinner oss just nu pa Koh Pangang, tva dagar kvar till fullmoon party!!

Sedan nattens sista inlagg har vi hunnit med sa otroligt mycket! Vi har alla, jag, tina, julia, emelie och Mirre blivit Open Water Divers! Jaaa!! Vi gar dykt pa 18 meters djup i 40 minuter!

Nar vi kom till underbara alskade Koh Tao var det Coral Grand vi dykte med! Helt underbart stalle, sjukt stor och hyffsat fin bungalow, stor pool, nara till vattnet som forovrigt var alldeles alldeles isblatt och varldens basta personal!!
Dag 1. introduktion.
Dag 2. Teori och ner i poolen for forsta gangen. Det ar helt sjukt. Plotsligt star du och andas pa vattnet sedan ar du under vattnet. Helt tyngdlos. Tina gick upp pa en gang vilket gjorde att hon drog med mig upp. Lite i halvpanik over att vi faktiskt kunde andas under vattnet. 
Dag 3. Teori och forsta gangen ner i vattnet pa 13 meters djup. Allting ar sa javla roligt, aka bat med alla som ska dyka, umgas med personal och bara dyka. Nar vi kom ner i vattnet fick jag panik. Jag fick verkligen ingen luft. Jag gjorde tecknet for att jag inte fick nagon luft och gick upp igen. Han bad mig testa en gang till och fick samma kansla an en gang, ingen luft. Han testade min regulator och den fungerade som den skulle. Sa jag tog nodregulatorn och min dykledare tog min forsta regulator. Gick ner tillsammans och jag far sadan jakla panik. Luften ar sa javla torr sa det liknar ingenting, det var verkligen inte samma kansla som poolen plus att du befinner dig mitt ute i havet. Du gar ner under vattnet och ska andas. Jattekonstig kansla. Jag trodde jag skulle avbryta men min hjarna sa at mig att ge fan i det! istallet fick jag komma pa ett satt att kontrollera min andning genom att anvanda handerna upp och ner och enbart fokusera pa dykningsledaren. Och dtitta! Jag lever! 

Vi klarade det allihopa! Det ar sadan jakla harlig kansla att simma runt i havet och se fiskar och ja! ahh!! iallafall det finns mycket att beratta men vi har suttit pa 16 meters djup botten och dansad americano dansen och dansat med solglasogon, det ar inte varje dag! 

Ko Tao bjod forovrigt pa fest och fodelsedagsfirande for var kara van Emelie som fyllt 21 ar! garttis an en gang! Ko Tao ar helt underbart!! ahhh!!!! Var resa ar sa underbar!! Den 7e, da kommer aven Frida och Linn! Vi hors snart, var inte oroliga dar hemma! Forsokte aven lagga upp bilder men gick tyvarr inte! Pussar och kramar fran Johanna, Tina och Julia!! 

Ha det sa kul pa restauangen!

Hej alla glada manniskor hemma i kylan!

Hur mar ni dar hemma? Vi hoppas allt ar bra med er. Med oss har borta ar livet alldeles underbart. Just nu sitter vi nagonstans pa ett litet cafe mellan Bangkok, Ko Tao och Phuket. Jakligt oklart exakt vart men det loser sig.

Dagarna pa Koh Chang har varit helt magiskt. Vi kan rekommendera alla som vill aka till Thailand att aka till Koh Chang. En helt underbar plats pa denna jord. Vi bodde pa ett stalle som hette Nature Beach, vid Lonley Beach som Tina tidigare hade bott pa. Och hon hade ratt om det, underbar personal, underbar mat, miljo, allt! Kanns jatte trakigt att aka darifran men det ska bli roligt att utfoska andra platser och forhoppningsvis hitta fler undebara platser som Koh Chang.

Strandfesten vi for pa var helt tokig! Det var jattemycket folk och vi tjejer dansade sa det bara rykte! Thailanderna eller som Tina kallar dom, infodingarna, var dom absolut varsta pa dansgolvet men fan vad roligt vi hade! Helt sinnessjukt. Jag, Johanna, tackade och bockade for mig vid halv 4 tiden pa morgonen av seriost sonder dansade fotter och ben i sanden i flera timmar. Tina och Jullan kom hem mycket mycket senare kan jag lova. Morgonen darpa bjods det pa sol och bad. Valbehovligt efter dagar i Phnom Penh och i Bangkok. (Blasorna borta)!!.

Pa kvallen fick vi nart och kart besok av vara vanner Emelie och Mirre. Vi fixade ett rum at dom pa samma guesthouse som oss sa vi alla kunde umgas sa mycket tillsammans som mojligt! Kvallen, mer mer fest. Dom gor namligen att de storsta restaurangerna, krogarna snurrar och turas om att ha festen sa onsdagens fest bjod Ting Tong bar pa. Vi bara dansade och dansade, traffade tyskarna vi larde kanna i Bangkok och massa andra. Vi har hittat en liten krabat som heter Kim som vi hanger med. Jatterolig kille fran Halmstad. Jag, Emelie och Mirre tackade for oss vid kanske 3 halv 4 tiden, inte Tina och Jullan. Klart dom ville festa lite till. Julia kom hem klockan halv 7 pa morgonen och Tina kom inte hem alls. Problemet ar att jag blir sa himla orolig nar dom inte kommer hem sa jag kan aldrig sova sa jag ligger uppe och vantar till nagon av dom kommer hem. Haha, jo och det roliga i detta ar att vi hade allihopa bokat en Trekking tur genom Koh Changs lilla djungel. Upphamtning klockan halv 9 sa var klocka var stalld pa 07.15. Dvs 45 minuter efter Julia kom hem.

Rakade forsova oss lite sa snabba ryck blev det att ata en snabb frukost. Men var ar Tina? Jo festprissen kommer i sista sekund, springandes, fran festen och ska saklart inte missa Trekkingen. Vi gick 1,2 mil och kraftigt vildterrang. Jag var sa javla trott och aggressiv under hela turen som trekkngledaren utnyttjade till fullo genom att skramma mig och dryga sig till 100%. Jullan sa inte sarskillt mycket under hela turen. Hon var alldeles for trott for att prata. Shit alltsa, det var verkligen dojobbigt! Men vi fick se vattenfall, apor och ackliga spindlar, kasta oss o lianer, klattra i trad och mycket mer sa det var lite spannande aven fast jag bara ville hem under hela tiden!

Val tillbaka hade myggbett och traningvark blommat upp. Tidigkvall blev det for Julia och mig, inte en blund pa hela natten pallade inte med en 4dagars fest. Tina, hon festade hela natten! Dagen efter bjod daremot pa en pizza i toaletten efter hon blivit lite aksjuk av en tur pa flytmadrassen pa vattnet. Underbara varme skona dag! Jag, Julia och emelie hann till och med under dagen mata massa apor. Jattesota, bilder kommer sedan!

Under tiden vi har varit pa Koh Chang har i alla fall jag matt sa otroligt jakla bra. Jatte svart att forklara men kanslan man har i kroppen ar helt sjuk. Ar man pa en tva veckors charter tror jag inte man kommer upp i denna lugna harmoni i kroppen som man gor nar man ar ute en langre stund. Fran ena sekunden ar man hemma i kalla Sverige eller bara att jag skypar hem med Kristoffer och nasta sekund trampar man ut pa stranden ca 20 meter fran havet i ett helt annat klimat. Helt underbar kansla! Vi alskar livet just nu!!

I alla fall, nu har vi akt buss hela jakla dagen fran imorse inklusive farja. Klockan ar nu snart 3 pa morgonen och blev for cirka en timme sedan avslappta vid detta lilla cafe dar nasta buss til farjan gar ifran. Den lilla detaljen dom glomde namna var att bussen gar klockan 7 imorgon bitti. Haha, manga timmar kvar av vantan! Men vi har i alla fall varandra har pa vara plaststolar!

Vi hors snart med mer uppdatering och bilder!! Vi tanker pa er dar hemma! Massa pussar och kramar och en glad alla hjartans dag!!

ps. Mandagmorgon, da borjar vi med vart dykcert!!!! onska oss lycka till!!

/ Johanna, Julia och Tina!!

E de du eller jeg som e medium?

Hej alla dar hemma, forlat for en dalig uppdatring!

Vi har nu anlant till underbara alskade Thailand, vi har gjort Bangkok och ar nu i Koh Chang. Vi bor pa ett bungalow stalle som heter Nature Beach, Tina och hennes vanninor bodde pa samma stalle forra aret nar hon var har och det ar verkligen helt underbart. Lonely beach cirka 20 meter fran varan lilla hydda.

Uppdatering:
Det var valdigt trakigt att lamna Shihanoukville, en helt underbar plats med underbara manniskor som vi har traffat och stott pa. Hade dock en liten kabodjan som ville att jag skulle stanna kvar med honom och lara mig prata kambodjanska och det kan jag saga att det ville jag verkligen inte. Han var sa jobbig sa jag var tvungen att satta min fina lilla parlring pa vanster ringfinger och oppet forsoka visa honom.
- Ohh... are u married?
- yes i am.

Sedan gick han till nasta, dvs Tina.

Dagen efter borjade var resa till Phnom Penh, kom fram lite senare pa kvallen. Tog ett tag innan vi hittade nagot boende men efter manga om och men tog vi en i en butik, typ som en liten kiosk hemma. Pa overvaningen, dar bodde vi fpr 7$ per natt, svinbilligt. Vi besokte morgonen darpa killingfield och S.21 dar vi fick se mer av kriget som varit. Det var verkligen sjukt hemskt, s.21 gick vi runt med gashud pa kroppen hela tiden, riktigt obehagligt var det. Usch!

Nar vi ar inne pa killingfield omradet och tittar pa typ det 15 meter hoga tornet med doskallar sa tog jag ett kort pa Tina. Tina stracker upp 2 fingrar i luften och ger peace market och i samma ogonblick som hon gor det kommer hon pa sig sjalv gora det sa hon bryter ut i skratt, och jag med medan julia star och skamms over oss. Observera att overallt ar det bilder pa att man inte far skratta och att man maste vara tyst. Dumma svenska flickor. Detta forstod jag pa en gang skulle ge otur. Vi hade flygningen over till Bangkok pa kvallen och jag sa det flera ganger att jag var nervos for flygningen for vi kommer bli straffade for att vi skrattade. Och ja, flygningen gick ju verkligen kappratt at helvette om jag far saga det sjalv.

Nar alla passagerare ar pa plats ropar piloten ut i hogtalarna att 5 personer langst bak maste satte sig langre fram sa att vi ska kunna stabilisera flygplanet. Jag dog i panik forsta gangen. For alla som inte vet ar jag jatteflygradd, det ar Tina ocksa, inte Jullan, hon sitter bara ner och ar lugn och sansad. Nar vi lyftar later motererna alldeles for mycket sa jag far ju minst forsta lilla panik och borjar grina och nar jag blir radd, da blir tina radd. Efter cirka 20 minuters flygning blir det valdigt mycket turbulens, sakerthetsbalterna skulle pa och vi svangde typ 40 grader nedat och jag fick varldens panikattack!! jag bara typ skrek och grina och nop Julia allt vad jag kunde i armen. Sa dar sitter jag och grinar pa ena sidan, julia trostar och Tina skrackslagen, svimmfardig och alldeles skakis. Stackarn.
Men vi landade och alla mar bra och lever. Men ett som ar sakert. Skratta aldrig mer pa killingifeld, man blir straffad.

Bangkok var helt tokig. Vi bodde pa Koh San Road, New Joe. Vi har shoppat, shoppat, shoppat, sa vara vaskor ar verkligen proppfulla. Vi har akt med galna tuktuk chaffisar som stegrar och kor som tokar. Vi har traffat manniskor, haft trevligt och handlat fula hattar av gatuforsaljarna.

Koh Chang ar underbart. Vi har idag badat och solat. Jag har fatt jatte mycket varmeblasor pa min kropp och dom ar fula och ivagen, hur ska jag fa bort dom? Kan jag sola bort dom? Smorja in mig? Igar nar vi kom hem fran en otroligt rolig utekvall fick Tina sta och skrubba ryggen for det var sa varmt ute igarkvall sa jag fick massa blasor pa ryggen. Hjalp oss dar hemma!

Efter sol och bad idag hyrde jag och Tina en eumoppe och korde runt en bit runt Koh Chang on. Vi hann inte sa langt, Tina tyckte det var valdigt obehagligt att aka moppen, hon var radd och satt valdigt okontrollerat pa moppen, sa vi akte tillbaka. Dar satt Julia och at en glass.

Nu ska vi ivag och ata lite, ikvall ar det free BBQ och strandparty! Vi ses i dimman! Puss och kram!

Sihanoukville!!

Tjeeenare folket! Tina vid tangenterna.. just nu befinner vi oss i underbara Sihanoukville och anlande hit i sondags morse med buss fran Siem reap, ca 12 timmar! Resan gick anda helt ok, vi bokade en sleepingbus sa den var ratt bekvam! Dock hade jag det olidligt med mina magknip men overlevde!

Vi var framme i Sihanoukville ca kl 06 sa var det dags att leta boende..  vi hade fatt tips om att bo pa monkey republic eller Utopia som skulle vara billigt och fullt av andra backpackers men allt var fullt! Slutade med att varan stackars tuktuk fick kora runt oss lite har och var och tillslut fick vi ett helt ok hotell som ligger kanske 5 minuter fran stranden och nara alla barer och sant, for en valdigt billig slant!

Livet har borta ager, varmt vader, ca 30 grader, stralande sol och nu far vi antligen den sol och bad semestern vi langtat lite efter! Sa i sondags var vi och stekte pa stranden hela dagen och blev lite branda. Pa kvallen sa tankte vi att vi skulle ga och kaka pa stranden. Det var verkligen asmysigt och fint! Men, ett litet men.. det var typ psykiskt pafrestande. Ar sa sjukt mycket tiggare har i stan, som har forlorat armar och ben, eller blivit blinda, av minor, som vi skrev i forra inlagget, som drar sig fram i sanden, runt borden man sitter och ater vid och vill ha pengar. Kom sakert 10 st medans vi satt dar! Har aldrig varit med om dess like. Sa det gor faktiskt lite ont i hjartat att saga nej till dom! Ar sa glad att vi i Sverig inte har landminor!

Efter maten gick vi forbi monkey republic for att se om det var nagot drag! och sjukt nog sa sitter de svenska tjejena som Johanna och Julia motte i Vietnam dar. Sa det blev ett hejdundrandes kalas! Efter monkey republic sa gick vi till en bar som hette JJ’s bar dar det bjod pa dans! Sa det var kul att traffa vara svenska vanner igen!

Dagen darpa, tisdags for vi till en mindre turistig strand som lag ca 10 minuter bort med tuktuk. Dar var det lugnt och skont, och mycket vackert! Mycket mindre folk och framforallt mycket mindre tiggare och forsaljare, sa det blev en riktig slappardag. Med bara sol och bad och volleybollspelning med nagra svenska grabbar! Nar klockan borjade narma sig 4 halv 5 sa vi hejda till vara nyfunna vanner och drog in mot ’stan’ dar det vantade mat! Denna maltid var vi sugen pa nagonting annat nudlar sa det blev pizza och hamburgare som inte satt helt fel! Efter en heldel rundor av kortspel gick vi forbi monkeys igen for att traffa lite folk. dar traffade vi nagra galningar fran nya zeeland som vi sedan foljde med till JJ’s, men val darborta skakade vi av oss dom pga bristfallig kommunication, jag hor ju inte ett ord av den engelskan dom talar! PUH! Kvallen bjod som den forra pa en heldel dans!

Och sa idag sa vagade vi oss tillbaka pa den storsta turiststranden! Jag var ’lite latt’ brand sedan dagen fore sa jag fruktade lite att komma ut i solen men det var bara att bita ihop. Vi la oss ned pa vara solstolar och bestallde in frukost, och sen kom det basta. Dagens forsta dopp! Sa underbart! Man har svettats hela natten i skeden med johanna, sen antligen far man svalka sig! SKONT! Denna dag har ocksa bara bestatt av harligheter, sol och bad! Och sen den storsta hojdpunkten, jag och johanna hyrde vattenskoter! Sa jakla kuuuul! Vi korde som gudar! Detta skall goras om! Stackars jullan som fick kolla pa eftersom hennes cut i fingret inte riktigt har lakt! Men det kommer fler tag!

Annars ikvall har vi testat maten pa monkey republic, vilket som kan sammanfattas om valdigt kryddstark! Efter det var det dags fot bio pa topcat, som vi blev tipsade om att besoka av en svensk kille som jobbade pa en bar har! Det var helt klart en upplevelse, sjukt mysigt! Filmen vi sag var due date som var helt ok! Jag tror faktiskt att detta var den skonaste, alltsa den mest komfortabla biosalongen jag har besokt, har dock ingen bild pa den!! sen maste jag bara saga att i denna biosalong var allt tillatet, alla verkligen plockade fram sina pipor och dar satt vi och gapade, och kande oss lite latt felplacerade!

Resten av denna afton kommer vi nog bara ta det lugnt for i morgon kl 8 blir vi upphamtad for att dra ut pa battur. Denna tur kommer besta av gratis frukost och lunch, besoka tre olika oar for att snorkla, fiska och bara ha det gott! Sa jag tror det kommer bli en stralande dag!

Sedan har vi bestamt oss att pa torsdagseftermiddag drar vi vidare, med buss, till phnom pen for att besoka fler krigsmuseum som vi blivit tipsade om, och forhoppningsvis stota ihop med emelie och mirre! Spannande! Darefter pa fredagskvall blir det flyg till bangkok dar det blir shopping, shopping och enbart shopping, och kanske lite festande!

 

Over and out!

 

Solbranda kramar fran kambodja!

 

P.s. Min mage borjar rehabilitera sig. Var och besokte ett kambodjansk sjukhus, lite latt skeptiskt, men fick i allafall lite hockuspockusmedicin for magen, inte illa! D.s.


HAR KOMMER EN BLANDAD BILDBOMB!! ENYOOOJ!


 

 
tubing, ankor vat, floating village och lite annat gott fran vietnam, laos och kamdoja!!


RSS 2.0