Ancor-What?

Hej alla alsklingar dar hemma!

Vi har det bra, vi befinner oss i Kambodja, Siem Reap. Vi kom hit igar morse med lao airline planet, det var stabilt bygge pa det planet och det tackar vi for!

Har i Kambodja ar det supervarmt, solen skiner och alla ar glada! Tina har dock jatte ont i magen som hon haft i ett par dagar, vill inte alls ga over..

Har i Siem Reap ar det ganska mycket fattigdom, sjukt ihardiga forsaljare och tiggare, jobbigt och hemskt att saga nej men.. Igar akte vi ut pa en battur dar vi fick se "The floating village", den flytande staden, dar bor alla pa vattnet pa flottar i sma kojjor. Vi var aven lovade att fa se krokodiler men inte en enda krokodil sa langt ogat kunde na men ormar ormar ormar fick vi se. Stora langa, tjocka ormar. Usch, dom ville vi inte ha nagot att gora med sa vi gick tillbaka ner i baten igen. Var tanke var att Tina skulle forsoka overvinna sin ormradsla och halla den men da var ormen... Puff, borta!

Tillbaka pa baten och ner i sjon igen, det var en av asiens storsta sotvattenssjo. Harlig battur men det basta av allt var nog tuk/tuken fram och tillbaka. Man akte igenom den fattigare delen av Siem Reap och tro mig nar jag sager att det var fattigt, det var det verkligen men upplevelse att se.

Kvallen bjod pa gatukok och underbar marknad med lite shopping, glass och fotmassage!

8 imorse kom vi fram till de beromda templen i Ankorwat, for er som inte vet kan ni googla pa ancorwat, enorma tempel som byggdes for over 900 ar sedan till aran av gudarna. Man kan valja mellan olika rutter, 3dagar, 1dag, stora eller lilla. Vi valde den lilla rutten pa en dag. Och tacka for det, vi gjorde ett utmarkt val. Det var verkligen jattehaftigt att se ancorwat med egna ogon. Enorma tempel, sjukt vackert, verkligen, men vi kande redan efter forsta templet att vi blev verkligen mattad. Det ar jatte mycket turister dar, japaner overallt du tittar, du vander dig bara om sa har du en japan i ryggen, vi kande ocksa att det var lite trakigt att kabodjanerna holl pa att "renovera om". Avstangt lite har och var med grona skynken sov verkligen forstorde kanslan. Renoveringen kanske behovdes for pa manga stallen har stenar och tak rasat samman men fortfarande en liten besvikelse... Tiggarna var inte heller jatteroligt!

Sedan tog vi tuk/tuken till War Museum. Nar vi kom fram mottes Julia av en jattespindel som krop fram under toaletten nar hon satt dar, den var grymt stor. Vi fick en personlig guide vilket verkligen var nodvandigt, annars hade vi trippat runt dar och inte fattat nagonting. Var guide var agare av stallet, kunde jatte bra engelska men saknade en arm. Han var sjalv en av offren for landminorna som ar, var, placerade over Kambodja. Han berattade mycket om kriget som startade 1970 och slutade 1999, dvs ungefar 12 ar sedan. Frukansvard historia han berattade for oss om kriget och om hans egen historia om hur han forlorade sina foraldrar och sin arm, men inte var han bitter, han bad varje dag for att han var glad att han levde. Ytan dar utemuseumet var, ar for cirka 12 ar sedan slagfaltet, basstationen av kriget. Allt ar sparat, gamla vapen, bilar, FINGRAR, minor m.m. Nar kriget var over hittade dom flera hundratals doda manniskor som dom har begravt under marken. Ingen Kabodjan ar dar under kvallstid for dom ar radd for dom andliga spokerna. 

Detta var helt klart en upplevelse, ocksa roligt att ta del av var varldshistoria. 

Ikvall trippar var fard vidare mot Sihanokkville, nu ar vi redo for lite sol och bad! Pussar och kramar sa hors vi snart. Da ska vi aven fixa en biluppdatering, kamerabatteriet tog slut sist sa det blev bara nagra bilder.

Johanna, Tina och Julia
 

Tubing

Halla dar hemma!

Dom senaste dagarna har vi tubat och haft det himla bra! Det fanns cirka 16 barer, men vi kom bara till dom tre forsta och dar fanns det allt fran dricka och mat till linbanor, lijaner och ruschkanor! Tina var den enda som hade mod nog att svinga sig i allt som gick, dock voltade hon nagra varv och fick ryggplask, samt wiplash, typ... men hon mar bra anda! Nastan pa alla restauranger i Vang Vieng sa kunde man sitta och se vanner och family guy vilket var riktigt skont! Vi lag i flera timmar efter att vi kommit hem fran tubingen och sag vanner och kakade samtidigt. Nagot som inte var lika kul var att Julia rakde skara upp sitt finger da hon och Mikaela skulle skala, men hon gick direkt till sjukhuset och blev omlindad utan stygn som tur var, samt fick antibiotika!
Julia och Johanna har aven hittat riktigt goda pannkakor med nutella, detta fortardes saklart varje dag.

Vi hade det mycket bra i Vang vieng, men vi var ratt nojda efter tre dagar med party sa idag akte vi vidare till Vientiane och imorgon aker vi vidare med flyg till Kambodja for att se Angorwatt i Siem Riep vilket ska bli riktigt haftigt! 

Har kommer lite bilder fran olika tillfallen under resan, samt en film fran vattenfallet!

 


Bilder


Hanoi, Luang Prabang, Vang Viene

Hej alla dar hemma!
Nu var det lange sedan vi uppdaterat oss har pa bloggen. Just nu sitter vi pa ett internet cafe i Laos, Vang Viene som vi alldeles nyss har anlant till. Dagarna som gatt. Ja, hur ska vi borja. Vi tar bussresan i punktform for den var katastrofal.

1. Forseningar med transporten till busstationen. Alldeles for manga manniskor i en alldeles for liten minivan.
2. Vi hinner knappt ut genom dorrarna da borjar hetsen, in i nasta buss och snabbt skulle det ga.
3. Vietnameserna pa bussen pratar bara vietnamesiska och eftersom vi inte forstar dom och dom inte forstar oss blir vi arga och skriker pa varandra.
4. Det ar bara vi 3 pa bussen. (??????)
5. Hinner aka i 10 minuter innan vi blir stoppade av polisen. Dar stod vi stilla i cirka 40 minuter (????). Upprorda vietnameser av nagon okand anledning. Och observera eftersom INGEN kunde ett ord engelska fick vi forbli ovetande.
6. Pa 2 timmar gjorde vi cirka 100 stopp dar salladshuvuden, andra vietnameser och andra saker lastades ut. Sedan efter allt jobb for dom, da tog dom en valforkant paus och satte sig och kakade.
7. Pa natten vaknade samtliga tjejer upp, mitt ute i ingenstans, nagonstans utanfor Hanoi i varldens dodaste skrackby. Vi trodde tiden var kommen for koncentrationslagret.
8. Morgonstund har guld i mun. Dags att stampla ut sig fran Vietnam och stampla in sig och fixa visum till Laos. Vi befinner oss just nu pa ett jakligt hogt berg, det finns ingenting.
9. Jo efftersom vi har haft nog med problem i Hanoi och borjan pa bussresan sa skulle detta inte bli battre. Innan vi akte fran Hanoi hade vi gang pa gang fragat om vad visumet kostade. 15-20$. Fine. Vi hade det, ganska exakt med tanke pa att vi skulle byta valuta. Det kostade dubbelt.
10. Dar star vi, mitt i ingenstans, utcheckade fran Vietnam och har inte rad att komma in i Laos. Ingen pratar engela. VAFAN GOR VI? Kaos alltsa. Fan vad drygt. Vi gar runt och fragar om nagon kan prata engelska, ingen reagerar, ingen bryr sig. Vi far jobba sa jakla hart med att pa nagot satt forsoka kommunicera med handerna men det gar verkligen inte. Ingen fattar.
11. Efter lang tid slutar det med att busschaffisen som var otroligt less pa att vanta betalade at oss.

Ja.. Allt var bara kaos, 28 timmar i en buss ar ingen hojdare. Men nu var vi antligen inne i Laos. Bara 8 timmar kvar. Helt bankrutta och ingen mat sedan torsdagmorgon blev man nagot less. Vietnameserna som var sa sura och grina i borjan kom sedan och bjod pa en pase clementiner och kex. Clementiner, vatten och kex, super!!

Nar vi har kommit in en bit i Laos ar det bara berg och dal som galler. Landskapet ar helt jakla otroligt vackert, det ar soligt och ja... helt jakla underbart! Langst vagarna kunde man se lokalbefolkningen som bor i sma byar. Det ar verkligen hyddor dom bor i i bambu. Det ar verkligen ofattbart haftigt. Det ar sa langt bort ifran var livsstil och manniskorna har ar sa odmjuka och ingen bitterhet alls i kroppen. Har finns ingen stress. Helt underbart.

Luang Prabang ar en jattefin stad. Var tanke var att stanna bara en dag men vi stannade 3. Supermysig kvallsmarknad och massa god gatuhornsmat. Vid marknaden i en liten grand fanns det sa sjukt manga gatukok med mat och andra delikatesser. Vi kopte en tallrik och lastade hur mycket man ville for 7.50 svenska kronor. Mums i magen! Vi har aven besokt vattenfallet dom har i Luang Prabang, traktigt nog ar det sjukt mycket turister dar men eftersom vi hade med oss Mike the Spike som besokt vattenfallet 4 ganger visade han oss en liten hemlig gangpassage genom djungeln till ett vattenfall dar det bara var vi. Vackert!

Luang Prabang tog sitt slut och nu sitter vi har i Vang Viene och ska for forsta gangen i vara liv, imorgon tuba genom floden, och for er som inte vet vad tubing ar, googla pa Vang Viene, tubing. Hall hart ihatten tjejer, eller gummiringen, nu blire att aka av!

Har kommer en bilduppdatering, bara fran Tinas kamera, Johanna glomde sin sladd uppe pa guesthouset sa hennes kommer upp en annan dag. Pussar och kramar fran alla oss!



kaoset ar over

hej folkens!

nu har antligen kaoset borjat lagga sig. igar skulle jag fa mitt bagage, men det kom inte och nu hade dom inte ens nagon aning om vars det var, allt jag fick hora var maybe tomorrow 9 pm. vi ville inte stanna i denna skithala en sekund till sa jag brot sammen. dock fanns det en snall sjal pa detta bygge och sa johanna gick och sa att jag hade svar astma och behovde mina mediciner snabbt.. ca 7 minuter senare hade han ringt och fixat allt. sa i morse akte jag och jullan taxi till flygplatsen for att se om det var sant, att min vaska var funnen. och trots inte allt for hoga odds pa att det skulle vara riktig vaska sa var det ratt! jag har aldrig varit sa lycklig i mitt liv! och inte jullan heller!

sen sa har aven johanna kommit pa benen! kul tycker jag, antligen kan man kommunicera med kvinnan! hon sjalv trodde hon lag pa dodsbadden och inte skulle se solljuset igen. i tisdags hade hon feber sa hon bara lag och yrade och inte orkade rora sig, i onsdags blev det lite battre, men sen hande det nagonting med magen som vi inte ska tala om, men nu sa verkar det vara pa battringsfronten och tur ar val det eftersom vi ska sitta pa en buss i 28 timmar. vi har kopt med oss nodproviant sasom chips, for det ar allt vi har rad med.

annars gar allting fint, kanns som att det bara kan bli battre i allafall, i vartfall for mig! sa nu langtar jag till solen och kanske lite varmare vader an 12 grader och tuuuubing nasta!

iiiiim alive

tjeeenare folkens! Tina har, och antligen framme! POOHAA! lang resa har det varit, men jag ar stolt att jag faktiskt inte har brytit ihop... annu.. hursom, johanna och julia missuppfattade situationen litegranna, jag har inte nodlandat som dom trott, utan mitt flyg fran oslo var forsenat, sa saklart missade jag mitt flyg fran frankfurt, aven fast jag lopt en mil fran terminal a till e. fy sjutton, var nara pa att spy, och pricken over iet var ju att jag inte ens hann med planet.. fick koa i 4 timmar for nya biljetter, sa fick andra rutten till bangkok och sen hanoi istallet for att mellanlanda i hongkong. och pricken over hela iet var att jag var sa stressad sa rakade sla fel pinkod 3 ganger sa att mobilen blev sparrad. fraga mig inte hur jag lyckas.. nu ar jag i allafall framme har i hanoi med en febrig johanna och en lite smatt nerkyld julia. dock ar mitt bagage borta, men det kommer forhoppningvis ikvall. det var tydligen fast i tyskland, blaa, tyskland star inte hogt upp pa min lista just nu, inte lufthansa heller.. detta ska dom fa betala dyrt for, det skall jag se till!¡






jag och jullan haller hoppet uppe medans jojje ligger nerbaddad. nu ska vi ga och se om vi hittar chips till sjuklingen!


Andrade planer

Inatt fick jag och Julia ett ovantat litet samtal fran var kompanjon Tina. Vi skulle egentligen hamtat upp henne imorse, vid halv 10 pa flygplatsen men pga av nodlandning i Frankfurt ar allting forsenat. Stackarn som reser ensam akte in i ett turbulensmoln, flygradd och allt. Tydligen kan vaskorna har forsvunnit och allting var kaos. Hon lever och mar bra men vi ar tvungen att andra vara planer helt och hallet. Klockan 8 ikvall, sa nastan 10 timmar forsenad ar flyget ska vi hamta henne pa Hanois flygplats. Vi kommer tillbringa en natt till i Hanoi medan de andra reser vidare till Luang Prabang. 

Imorgon borjar var resa till Laos!  

Torsdag, Fredag, Lordag, Sondag, Mandag

Nara och kara, hej!
Just nu sitter jag och Julia pa backbacker hostel i Hanoi. Vadret ar piss, kallt och blasigt men nu ar det bara en dag kvar sedan satter vi oss pa en 28 timmars bussresa till varma Laos. Och gissa vem vi ska hamta upp imorgon klockan 10 pa flygplatsen? Jo, tok-tina!

Torsdag, sista heldagen i den underbara lilla staden Hoi An. Bade jag och Julia alskar Hoi An. Helt underbart. Vi hyrde cyklar, heldag for 20.000 dong, dvs typ 7 svenska kronor. En heldag pa cykel genom Hoi Ans gator, det ar nagot vi kan rekommendera. Helt underbart. Kvallarna i Hoi An ar otroligt lugna, marknader och mysiga ljusdekorationer. Mmm....

Fredag morgon vaknar vi upp med sol! Sol sol sol! och ja.. klockan halv 1 ska vi satta oss pa bussen och aka sittbuss till Hue, sedan byta buss till en sovbuss upp till Hanoi. Sittbussen till Hue var rolig och farlig pa samma gang. Busschaufforerna kor som tokar genom byar och dal. Haha, dar satt 6 stycken tjejer langst fram i bussen med hjartat i halsgropen, ibland kunde vi aven skrika lite hogt men det var roligt. Otroligt fint landskap hela vagen.

Bussbytet blev desto battre. Jattetrevlig, frasch sovbuss med tvapparater och en fungerande luftkonditionering. Dock hade vi oturen att vara sist in i bussen sa spridda skurar blev det i bussen. Jag, Camilla och Lotta fick den sjalvklara oturen att hamna langst bak i bussen, langst in, i ett litet hal och var absolut narmsta sovkompis var bajja-majjan. Det roliga var att vi inte ens kunde sitta rakt upp i bussen men vi hade roligt enda.

Tidig lordagmorgon kom vi fram till Hanoi. Alla tjejerna hade sovit bra, aven Julia fast hon tjaffsade lite smatt med en annan turist om fotutrymmet. Kallt var det och hungriga var vi sa frukost lyxade vi till oss pa ett valdigt fint och exklusivt stalle mitt in the old quarter i centrala Hanoi. Dar borjade vi smida vara planer. Forsta stoppet blev Laos ambassad for att fixa visum, stangt var det och fram och tillbaka men sedan tog vi en lokalbuss till Halong City. Bussresan tog cirka 4 timmar men det var verkligen en upplevelse att aka lokalbussen. Bara vietnameser som petar sig i nasan och man proppar mer an garna in sa manga som mojligt i bussen aven fast sittplatserna ar slut. Men det ar ju charmen i det hela.

Vid 5 kom vi fram till ett halvsoligt Halong City.

Sondag! Dags for en battur. Vi blev hamtade fran hotellet klockan halv 1 pa eftermiddagen och akte sedan ut till hamnen for en trevlig battur mot HalongBay. Supervackert, helt sjukt! Dock nastan alldeles for kallt. Vi kladde oss med allt vi hade bara for att inte frysa men ack och ve, det gjorde aven syfroken Julia.

Idag mandagmorgon, efter en lang diskussion med vietnameser som blaste oss pa pengar akte vi raka vagen till Hanoi. Vart backpackar hostel ar jatte trevligt, vi far dricka sa mycket ol vi bara vill gratis fran klockan 7-8 pa kvallen och aven frukost. Vilken lycka! Imorgon som sagt hamtar vi upp Tina. Stackarn som har rest i manga timmar far en trevlig bussresa pa kopet. Da tackar vi vietnam for de nastan tva veckorna med en liten snabb summering:

Vietnam ar ett underbart land. Trist bara att vi hamnade i lagsasong. Allt som allt har varit super. Trafiken ar dock helt rubbad, stangt hoga tutor och skrikande manniskor. Jag och Julia sager sahar, Nha Trang & Hoi An vagde upp hela vistelsen i Vietnam.

Nasta stopp: LAOS! Har kommer vi!!
Nu, bildbomb!


äntligen

nu är dagen äntligen kommen då jag, Tina, får skriva mitt första inlägg.. i morgon bär det av för mig, mot vietnam, men först några utmaningar, hitta på frankfurts och hongkongs flygplats. kommer förhoppningsvis gå fina fisken! idag har jag bara packat, städat, flyttat alla mina saker som nu står i ett skabbigt och olåst förråd här borta i oslo.. får väl se vad som är kvar när jag är tillbaka, bara dom inte rör min sex and the city-box så är jag nöjd! Hade sålänge!!

tomt rum och provning av bikini och säcken min!! vad tycks?


Snabb uppdatering!

Hej alla goda och glada lasare dar hemma!
Vi befinner oss nu Halongbay, 4 timmar bort fran Hanoi.
Vi kommer bara gora en snabb uppdatering. Halongbay saknar totalt datorer och den enda vi fick tag i kostar skjortan. Vi ville bara saga hej till alla dar hemma, vi saknar er och att vi lever.

Uppdaterar pa nasta guesthouse om dagarna plus en rejal bilduppdatering. Nu ar vi less pa kylan och om tva dagar befinner vi oss i Laos. Vi hors alldeles snart!

Massa kramar fran oss!! Johanna och Julia

Hoi An

Godmorgon varlden! Klockan ar nagra minuter over 10 har, dvs strax over 4 hemma hos er. Tack for alla kommentarer, jatte roligt att ni skriver och ger oss tips och rad, det uppskattar vi!

En uppdatering av dagarna: Efter bildbomben i tisdags motte vi upp tjejerna och vara tva nya svenska vanner Kalle och Patrik for lite middag innan var nattbuss till Hoi An skulle ga. Ibland kan man glomma bort tiden lite granna sa ratt som det var utbrots panik bland alla samtliga tjejer. Bussen kom, vi hoppade pa fel buss, ut med grejerna, tillbaka, toalett, nasta buss... antligen satt vi sex inraknade tjejer pa bussen till Hoi An. Stackars killarna...

Nar vi kom in pa bussen fick vi nasta chock. Den var riktigt skabbig och acklig, inredningen maste seriost ha suttit dar sedan andra varldskriget, dvs bla! Bussresan tar cirka 12 timmar, men det vi inte hade nagon aning om var att det var bergsvag de forsta 3 timmarna. Upp och ner, cirklar, stup och vatten och observera, med en fart pa cirka 150 i kurvorna, typ. Vi trodde att detta var slutet. Dom kor som galningar. Mitt i allt borjade jag, johanna ma fruktansvart daligt och all konsentration fick ligga pa vagen. Men det hade inte spelat nagon roll om jag lagt en liten pizza pa golvet, ingen hade markt nagn skillnad. Under min overslafs lag Julia. Ingen pizza for henne sa kampade hon med fotter, alkoholluktande vietnameser och flygmyror. Framme i Hoi An var vi halv 8 pa morgonen.

Incheckade och klara tog vi oss en rundvandring i staden. Forsta intrycket var att det kandes fattigt och overgivet. Men ju langre in vi kom desto mer fart och flakt blev det. Men det som fascinerade oss mest var den underbara och sota lilla staden. Alla vietnameser som bor har i Hoi An ar sa otroligt trevliga, roliga och utbildade. Antligen kan vi gora oss forstadda.
Hoi An ar aven kand for alla sina skraddare. Dom har bra kvalite, gor det snyggt for billiga priser. Sa dar satt vi alla 6 och skissade, matte och hade oss. Pa eftermiddagen efter en trevlig liten battur pa floden gick vi tillbaka for att gora forsta testen pa vara klader. Vi sa det innnan vi gick att vi inte skulle ha nagra forvantningar alls. Nar vi kom dit, vilken lycka bland alla. Kladerna var nastan helt perfekta, nagra smaandringar har och var men riktigt snyggt. (Lagger upp bilder sedan).

Hoi An ar supermysigt som sagt men det ar jattekallt. Maste vara cirka 15-20 grader och blasigt. Vi har inte klader for detta och alla tjejerna springer runt har i fryser. Nasta stopp for oss blir Hanoi och Ha Long Bay, dar kommer det vara annu kallare sa idag blir det att inforskaffa sig en tjocktroja.

Vi har det bra har borta, dock frusna men vi lever. Pa aterseende snart! Pussar och kramar fran Johanna och Julia!

Bilder

















PUSS & KRAM

/ J & J

Nha Trang

Hej alla vanner dar hemma!
Jattekul med alla kommentarer! Hoppas alla mar bra hemma.
Jag tankte bara gora en snabbuppdatering medan Julia duschar.
Och for alla som undrar varfor vi inte svarar ar darfor facebook inte fungerar i Vietnam och sjukt daligt med skypekommunikation. Jag har skickat lite mail via hotmail till folk sa svara garna!!

Igar kvall motte vi upp brudarna vi traffade pa planet, gick och at middag tillsammans och gick sedan och drack ol, ja, det ar sant, johanna dricker en ol som hon tycker om jattemycket! Vi gick till ett backpackẻrstalle, Red Apple. Sjukt bra drag, spelade lite biljảrd och hade supẻtrevligt!

Imỏrse stallde vi klockan pa 10 fỏr att skynda óss upp till stranden. Vi hảr tyvảrr inget fónstẻr pa rummet sa nảr vi kom ut, vảr bèfann sig solen? Men det hảr inte gjỏrt sa mycket, hảr hàft en trevlig dag enda.

Skulle lagga upp bildẻr igảr men det fungẻrade inte sa kánske en bilduppdatẻring kommẻr i Hoi An.

Saknảr alla hemma! Mássa pússảr och krâmảr!!
/  Johanna

Den nakna sanningen

- Do u wanna come by?
- Goodbye!

Hej hej igen! Lika bra att vi passar pa att uppdatera sa lange vi har en dator tillganlig. Vi kan nastan glomma vad vi sa om Mui Ne igar.. Visst, jatte mysigt, men dock inte som vi vantat oss. 01.00 imorse,inatt, tog vi bussen till Nha Trang pga av en valdigt dalig upplevelse. Vi kande inte att det kandes behagligt att stanna langre, men men, dar stod vi klockan 01.15, smutsiga, fettiga i haret med vara nyinkopta rishattar! Not cute! Bussresan tog cirka 5 timmar, Julia sov som en stock medan jag lag och var orolig busschaufforen skulle missa nagra svangar!

Nu befinner vi oss i Nha Trang. Solen har lyst idag, skont att sola lite granna, gav inte sarskilt mycket resultat men gud vad harligt det var att ligga pa stranden! Blast gjorde det & man kanske ska borja fundera pa hur mycket det kommer blasa i Ha Long Bay & Hanoi!

Har kommer lite bilduppdateringar! Kara halsningar fran Vietnam, Nha Trang!!

/ Johanna & Julia


Mui Ne

Hej igen, visst ar vi flitiga pa att uppdatera?

Dagen borjade med att jag (Julia) och johanna satte oss pa bussen kl 08.00 imorse fran Ho Chi Minh City till Mui Ne som tog ca sex timmar. Vi var ratt trotta pa storstaden med den sjuka trafiken och langtade efter lite sol. Enligt varan bok Lonely planet skulle detta vara en stad med lugn atmosfar med harliga strander och blatt  vatten, men riktigt sa harligt var det inte! Vi bor ca tio meter fran havet, men stranderna ar ganska skitiga osv, men vi ar bara glada aver att fa lite sol pa vara ryska kroppar. Just nu sitter vi pa ett riktigt slitet "internetcafe" och hit har vi tagit oss med hjalp av en liten viatmiesk man pa moped som erbjod sig sa snallt att skjutsa. Do inte dar hemma nu, han kandes riktigt stabil pa vagarna sa det gjorde ingenting att vi inte fick nagra hjalmar!

Imorgon sa ska vi bara sola och ata gott och darefter kommer vi fortsatta uppat mot Nha Trang med buss och farhoppningsvis mota upp tjejerna vi at med igar!

Vi har lite halsningar
Tina: Vi laaaangtar efter dig med och detta kommer bli sjuuukt bra
Birgitta: Tack for upplysningen, vi trodde att det var nagot allvarligt
Krille: Tack for tipsen!!
Poppa: ..........

Vi har det superbra har borta, vi hors snart igen!
Puss och kram

Co Chi

Hej Sverige!!
Efter gardagens inlagg har det inte hant sarskilt mycket. En promenad i Ho Chi Minh stad, en varm baugett och en gratande taxichauffor. Sjalvklart kunde jag inte halla mig for skratt samt dov pa ena orat, Julia fick shasa ivag honom. For ovrigt glomde vi tillagga, vi bor pa hogsta vaningen, ingen hiss, bara en lang, lang brant trappa rakt upp. Det ar val bra Kricket, da far vi fina rumpor.

Vaknade upp idag klockan 7, tog bussen upp till Co Chi for att se de omtalade tunnlarna. Cirka 35 grader varmt, latt sol i sikte men blev snabbt enda tolkade och missuppfattade som ryssor, KUL! ... no sweden!! Tunnlarna var riktigt haftiga, julia tog taten ner i de fuktiga och otroligt tranga tunnlarna. Nar vi kom upp cirka 10 meter langre fram svettades vi. Sist av allt fick vi skjuta med stora vapen, den lille vietnamesen skrattade bara at oss men det var ocksa valdigt roligt.
Ikvall ska vi mota upp 4 tjejer vi traffade pa flygplatsen och kaka middag tillsammans, vi har stuttsat ihop med dem ett antal ganger redan sa det kan bli trevligt.

Och en fraga, varfor kommer det blod ur min nasa nar jag snyter mig??

Har kommer lite bilder fran idag & igar, maste ju passa pa att uppdatera nar vi val har en dator nara.
Puss&kramar fran ryssarna Julia och Johanna
Haha, haha, hallningen




Valkommen till Viet-nam!!

Hej!
Vi lever! Antligen ar vi framme i Vietnam, Ho Chi Minh City. Det var bland de varsta flygresorna jag, Johanna nagansinn har gjort. Inrikesflyget fran Umea till Stockholm fick jag varldens lock for orat och det slappte inte och det har bara blivit varre och varre. Mitt vansterora ar helt dott. Julia hade somnsvarigheter pa planet men var mest bara lycklig for att hon fick se filmer pa tv och ata riktigt god flygplansmat!

Fran istanbul till Bangkok blev jag och Julia separerade fran varandra for att det var barnfamiljer som inte fick platser bredvid varandra, sa stackars lilla flygradda lilla jag som dom ansag stor nog fick sitta sjalv.

Vi har checkat in pa MAI Guesthouse. Stannar har i tva natter sedan rullar vi vidare upp till Nhatrang. Da blir det nog lite sol och bad. For ovrigt ar det cirka 35 grader varmt, fuktigt som tusan men vi klagar inte...an!

Vi kan da badakonstatera att detta ar mopparnas stad, det kryllar av dem! Sa allihopa hemma, vi lever och mar bra! Vi uppdaterar oss senare!

Pussar o Kramar fran Julia o Johanna


Dagen innan

Hej allihopa och välkommen till vår reseblogg. Här kan ni följa mer vårt dagliga äventyr i Asien. Vi kommer att besöka minst 7 länder från och med imorgon. Önska oss lycka till! Kramar från Julia, Johanna & Tina

RSS 2.0