Hoi An

Godmorgon varlden! Klockan ar nagra minuter over 10 har, dvs strax over 4 hemma hos er. Tack for alla kommentarer, jatte roligt att ni skriver och ger oss tips och rad, det uppskattar vi!

En uppdatering av dagarna: Efter bildbomben i tisdags motte vi upp tjejerna och vara tva nya svenska vanner Kalle och Patrik for lite middag innan var nattbuss till Hoi An skulle ga. Ibland kan man glomma bort tiden lite granna sa ratt som det var utbrots panik bland alla samtliga tjejer. Bussen kom, vi hoppade pa fel buss, ut med grejerna, tillbaka, toalett, nasta buss... antligen satt vi sex inraknade tjejer pa bussen till Hoi An. Stackars killarna...

Nar vi kom in pa bussen fick vi nasta chock. Den var riktigt skabbig och acklig, inredningen maste seriost ha suttit dar sedan andra varldskriget, dvs bla! Bussresan tar cirka 12 timmar, men det vi inte hade nagon aning om var att det var bergsvag de forsta 3 timmarna. Upp och ner, cirklar, stup och vatten och observera, med en fart pa cirka 150 i kurvorna, typ. Vi trodde att detta var slutet. Dom kor som galningar. Mitt i allt borjade jag, johanna ma fruktansvart daligt och all konsentration fick ligga pa vagen. Men det hade inte spelat nagon roll om jag lagt en liten pizza pa golvet, ingen hade markt nagn skillnad. Under min overslafs lag Julia. Ingen pizza for henne sa kampade hon med fotter, alkoholluktande vietnameser och flygmyror. Framme i Hoi An var vi halv 8 pa morgonen.

Incheckade och klara tog vi oss en rundvandring i staden. Forsta intrycket var att det kandes fattigt och overgivet. Men ju langre in vi kom desto mer fart och flakt blev det. Men det som fascinerade oss mest var den underbara och sota lilla staden. Alla vietnameser som bor har i Hoi An ar sa otroligt trevliga, roliga och utbildade. Antligen kan vi gora oss forstadda.
Hoi An ar aven kand for alla sina skraddare. Dom har bra kvalite, gor det snyggt for billiga priser. Sa dar satt vi alla 6 och skissade, matte och hade oss. Pa eftermiddagen efter en trevlig liten battur pa floden gick vi tillbaka for att gora forsta testen pa vara klader. Vi sa det innnan vi gick att vi inte skulle ha nagra forvantningar alls. Nar vi kom dit, vilken lycka bland alla. Kladerna var nastan helt perfekta, nagra smaandringar har och var men riktigt snyggt. (Lagger upp bilder sedan).

Hoi An ar supermysigt som sagt men det ar jattekallt. Maste vara cirka 15-20 grader och blasigt. Vi har inte klader for detta och alla tjejerna springer runt har i fryser. Nasta stopp for oss blir Hanoi och Ha Long Bay, dar kommer det vara annu kallare sa idag blir det att inforskaffa sig en tjocktroja.

Vi har det bra har borta, dock frusna men vi lever. Pa aterseende snart! Pussar och kramar fran Johanna och Julia!

Kommentarer
Postat av: fråga

har ni planerat alla era stop i förväg eller hoppar ni bara på nån buss när ni känner för det? :)

2011-01-13 @ 14:48:58
Postat av: empxxx

vad bra att ni fortfarande lever, jag foljer eran blogg sa ofta jag kan! langtar ocksa tills vi ses i thailand! hoppas ni har det lika underbart som vi har det, ta hand om er!! PUUUUUUSSS PA ER!

2011-01-13 @ 16:01:28
Postat av: Anonym

Hej Johanna, Har skrivit ut resedagboken så att far-mor kan ta del av vad ni berättar. Hon är intresserad och frågar om jag varit inne på er blogg när vi träffas. Hoi An är tydligen en jättegammal vacker stad som finns med på världsarvslistan. Det skall också finnas en fantastisk natur, fina badstränder mm Kram Birgitta och farmor

2011-01-13 @ 18:32:01
Postat av: pappa Mats

Det verkade vara en hård bussresa

men vad kul att ni har träffat nya kompisar

väntar med spänning på mode visning

ha det bra var rädd om er

MVH MATS

2011-01-13 @ 19:20:54
Postat av: Thérése

Tjorven, ni verkar ju ha det hur bra som helst verkligen (med undantag för vissa äckliga bussresor kanske) :) Skönt att se! Fortsätt resa och upptäcka, och se till att komma hem välbehållna sen! Puss o kram!

2011-01-13 @ 20:42:28
URL: http://livetsutmaningar.blogspot.com
Postat av: Mamma & Sara

Heej! Tråkigt med kyla, här hemma har det börjat bli kallare igen -15 idag påväg mot kallare! BURR! Hemma är allt bra, Sara har tatuerat sig nu också!

Vi saknar dig och ta er hem helskinnade!

Puss&kram från Mamma & Sara

2011-01-14 @ 18:23:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0