Hanoi, Luang Prabang, Vang Viene

Hej alla dar hemma!
Nu var det lange sedan vi uppdaterat oss har pa bloggen. Just nu sitter vi pa ett internet cafe i Laos, Vang Viene som vi alldeles nyss har anlant till. Dagarna som gatt. Ja, hur ska vi borja. Vi tar bussresan i punktform for den var katastrofal.

1. Forseningar med transporten till busstationen. Alldeles for manga manniskor i en alldeles for liten minivan.
2. Vi hinner knappt ut genom dorrarna da borjar hetsen, in i nasta buss och snabbt skulle det ga.
3. Vietnameserna pa bussen pratar bara vietnamesiska och eftersom vi inte forstar dom och dom inte forstar oss blir vi arga och skriker pa varandra.
4. Det ar bara vi 3 pa bussen. (??????)
5. Hinner aka i 10 minuter innan vi blir stoppade av polisen. Dar stod vi stilla i cirka 40 minuter (????). Upprorda vietnameser av nagon okand anledning. Och observera eftersom INGEN kunde ett ord engelska fick vi forbli ovetande.
6. Pa 2 timmar gjorde vi cirka 100 stopp dar salladshuvuden, andra vietnameser och andra saker lastades ut. Sedan efter allt jobb for dom, da tog dom en valforkant paus och satte sig och kakade.
7. Pa natten vaknade samtliga tjejer upp, mitt ute i ingenstans, nagonstans utanfor Hanoi i varldens dodaste skrackby. Vi trodde tiden var kommen for koncentrationslagret.
8. Morgonstund har guld i mun. Dags att stampla ut sig fran Vietnam och stampla in sig och fixa visum till Laos. Vi befinner oss just nu pa ett jakligt hogt berg, det finns ingenting.
9. Jo efftersom vi har haft nog med problem i Hanoi och borjan pa bussresan sa skulle detta inte bli battre. Innan vi akte fran Hanoi hade vi gang pa gang fragat om vad visumet kostade. 15-20$. Fine. Vi hade det, ganska exakt med tanke pa att vi skulle byta valuta. Det kostade dubbelt.
10. Dar star vi, mitt i ingenstans, utcheckade fran Vietnam och har inte rad att komma in i Laos. Ingen pratar engela. VAFAN GOR VI? Kaos alltsa. Fan vad drygt. Vi gar runt och fragar om nagon kan prata engelska, ingen reagerar, ingen bryr sig. Vi far jobba sa jakla hart med att pa nagot satt forsoka kommunicera med handerna men det gar verkligen inte. Ingen fattar.
11. Efter lang tid slutar det med att busschaffisen som var otroligt less pa att vanta betalade at oss.

Ja.. Allt var bara kaos, 28 timmar i en buss ar ingen hojdare. Men nu var vi antligen inne i Laos. Bara 8 timmar kvar. Helt bankrutta och ingen mat sedan torsdagmorgon blev man nagot less. Vietnameserna som var sa sura och grina i borjan kom sedan och bjod pa en pase clementiner och kex. Clementiner, vatten och kex, super!!

Nar vi har kommit in en bit i Laos ar det bara berg och dal som galler. Landskapet ar helt jakla otroligt vackert, det ar soligt och ja... helt jakla underbart! Langst vagarna kunde man se lokalbefolkningen som bor i sma byar. Det ar verkligen hyddor dom bor i i bambu. Det ar verkligen ofattbart haftigt. Det ar sa langt bort ifran var livsstil och manniskorna har ar sa odmjuka och ingen bitterhet alls i kroppen. Har finns ingen stress. Helt underbart.

Luang Prabang ar en jattefin stad. Var tanke var att stanna bara en dag men vi stannade 3. Supermysig kvallsmarknad och massa god gatuhornsmat. Vid marknaden i en liten grand fanns det sa sjukt manga gatukok med mat och andra delikatesser. Vi kopte en tallrik och lastade hur mycket man ville for 7.50 svenska kronor. Mums i magen! Vi har aven besokt vattenfallet dom har i Luang Prabang, traktigt nog ar det sjukt mycket turister dar men eftersom vi hade med oss Mike the Spike som besokt vattenfallet 4 ganger visade han oss en liten hemlig gangpassage genom djungeln till ett vattenfall dar det bara var vi. Vackert!

Luang Prabang tog sitt slut och nu sitter vi har i Vang Viene och ska for forsta gangen i vara liv, imorgon tuba genom floden, och for er som inte vet vad tubing ar, googla pa Vang Viene, tubing. Hall hart ihatten tjejer, eller gummiringen, nu blire att aka av!

Har kommer en bilduppdatering, bara fran Tinas kamera, Johanna glomde sin sladd uppe pa guesthouset sa hennes kommer upp en annan dag. Pussar och kramar fran alla oss!



Kommentarer
Postat av: Marléne

Hej Tina!

Roligt att höra från er. Nu verkar ni ha varmt i alla fall och bikinin är på. Fina bilder.

Här har vi också varmt 0-gradigt!!:-)Ha det kram

2011-01-24 @ 12:04:10
Postat av: Mamma & Sara

Vilken tur att snälla busschauffören betalade in er i Laos! Alltså du ska bara veta en liten snorunge här hemma som är så avundsjuk på alla era upplevelser och äventyr! Så otroligt härligt och coolt att Mike the Spike tog er till ett vattenfall som bara ni var vid! Var tvungen att kolla upp tubing på google, så jävla coolt! Håll er kvar på gummiringen då jag läste att folk kollar på medans man "åker", skäm int ut er! ;) Ha det så roligt i Laos och fortsätt uppdatera med bilder helst! Puss och kram / Sara och Mamma!

2011-01-24 @ 16:19:31
Postat av: LisaM

MEN VA , jag tyckte jag skymtade MICKE? Jag fattade inte först vem mike the spike va men nu ser jag ju att det är han! Hälsa så gott från mig!



Jag har väldigt mkt resfeber och är fruktansvärt nervös... ligger hemma om nätterna och lider av sömnbrist, men jag ska väl överleva jag också!! Du får börja läsa min blogg den 14 februari, för då handlar den bara om usa ;)



Ta hand om varann så att inget händer!! Vi får skypa då ni kommer till turistparadiset Thailand där det finns bättre möjligheter ;)



Kram på er!! / Lisa-Marie

2011-01-24 @ 17:02:08
URL: http://lisamariegrefve.blogg.se/
Postat av: Mats

Härligt att höra hur ni har det vilka fina bilder

har googlat på tubing i vang viene det verkar vara

kul

var rädd om er och håll ihop

och framför allt ta det lugnt



MVH Pappa



2011-01-24 @ 19:36:59
Postat av: tessan

Åååååh va underbart ni verkar ha! Blir så avundsjuk så ja tror ja dör!

NI visar verkligen att allt ordnar sig. Inga pengar, ingen kan språket, men allt löser sig!

Var rädd om er!

Kram syster Therese

2011-01-24 @ 19:42:10
Postat av: Anonym

En liten summering!



NI visar verkligen att allt ordnar sig. Inga pengar, ingen kan språket, men allt löser sig!



Och bikinin är på. Fina bilder.



En liten snorunge här hemma som är så avundsjuk.



Tubing på google, så jävla coolt!skäm int ut er!



Ligger hemma om nätterna och lider av sömnbrist, men jag ska väl överleva jag också!!



var rädd om er och håll ihop

och framför allt ta det lugnt!!!

2011-01-25 @ 19:34:50
Postat av: Anonym

Vi saknar er!



/ Krille

2011-01-25 @ 19:35:31
Postat av: Birgitta H

Jättefina bilder! Vilket äventyr du är är ute på, Johanna. Skönt att busschauffören var en hygglig prick som till slut betalade så att ni fick era visum. Men det måste varit frustrerande när det inte gick att göra sig förstådd. Sköt om er och håll ihop!

Kram//Birgitta

2011-01-26 @ 10:22:06
Postat av: Anonym

Hej julia och ni andra tjejer! Vilket äventyr ni verkar få vara med om. Fantastiskt fina bilder. Hoppas att allt är bra med er och att ni har varmt och skönt, samt att ni äter gott. Här är det fortsatt kallt. Många kramar Görel

2011-01-26 @ 21:46:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0